Jablkový koláč s ořechovým piškotem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejeme na vál, doprostřed dáme překrájený změklý tuk a žloutek a zpracujeme těsto. Těsto necháme v chladu půl hodiny odležet, potom je rozválíme a vyložíme jím dortovou formu.

Jablka nastrouháme nahrubo, rozložíme je na těsto, pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicovým cukrem a propláchnutými rozinkami. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a těsto upečeme dobleda.

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně do něj vmícháme žloutky a ořechy. Těsto rozetřeme na téměř upečený koláč, teplotu v troubě snížíme na 180 °C a koláč dopečeme. Ještě teplý moučník pocukrujeme a nakrájíme na dílky.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...