Jablečný strouhaný koláč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme 120 g cukru, žloutky a nasekaný tuk a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Jednu zabalíme do fólie a necháme v chladu ztuhnout. Druhou polovinu těsta rozprostřeme prsty do vymazané a vysypané kulaté formy (nebo na plech).

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme je na hrubém struhadle, rovnoměrně je rozprostřeme na těsto ve formě a posypeme skořicí, nasekanými oříšky a rozinkami. Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh, který rovnoměrně rozprostřeme na jablka.

Na závěr na celý koláč nastrouháme na hrubém struhadle vychlazené těsto z chladničky. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme dorůžova. Hotový koláč pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...