Jablečný koláč s medem a rumem

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jablka zbavíme jádřinců a oloupeme, 4 jablka nakrájíme na kostičky a 3 na plátky. Jablka dáme do mísy a zalijeme směsí medu, rumu a citronové šťávy.

Z 80 g cukru a 120 g másla utřeme krém a postupně do něj přidáme citronovou kůru, vejce, sůl a mleté ořechy. Důkladně promícháme. Mouku prosejeme s kypřícím práškem a vmícháme do krému. Vypracujeme těsto a poté do něj postupně zapracujeme jablka nakrájená na kostičky a 2 lžíce rumové směsi.

Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem, škrobem a žloutkem. Těsto dáme do koláčové formy a na něj rozetřeme smetanovou směs. Poklademe jablky nakrájenými na plátky. Posypeme zbytkem cukru a zbylé máslo nakrájíme na jablka.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca hodinu.

Poznámka k receptu

Ještě horký koláč potřete meruňkovou marmeládou, koláč bude sladší.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...