Jablečný koláč s karamelem

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jablka zbavíme slupek a jádřinců a nastrouháme je nahrubo.

V míse vyšleháme žloutky s cukrem a horkou vodou do pěny. Ručně přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh ušlehaný z bílků.

Dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Na dno formy rozložíme nastrouhaná jablka, posypeme je vanilkovým a skořicovým cukrem, nalijeme na ně připravené těsto a koláč pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.

Po upečení koláč opatrně překlopíme na talíř tak, aby jablka byla nahoře a těsto dole. Salko karamel natřeme na povrch koláče a necháme ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...