Jablečný crumble

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Jablka nakrájejte na drobné kostičky (loupat nemusíte, ale můžete). Vsypte je na pánev, přidejte asi polovinu cukru, citronovou šťávu, skořici a muškátový oříšek. Podlijte trochou vody a asi 5 minut vařte.

2. Mezitím v míse smíchejte vločky, mouku, máslo, zbylý cukr a prohněťte, abyste získali drobenku. Troubu předehřejte na 200 °C. Jablka vsypte i s tekutinou do zapékací misky, zasypte vločkovou drobenkou a pečte asi 20 minut, dokud se drobenka nezpevní a trochu nezezlátne. Ihned podávejte.

Poznámka k receptu

I když jindy radíme použít co nejčerstvější suroviny, v crumblu se uplatní i ovoce, o které zasyrova už nikdo nestojí. Přezrálá jablka, poslední hruška nebo hrst bobulí od snídaně se promění ve skvělý dezert. Pokud ho chcete dovést k dokonalosti, podávejte s vanilkovou zmrzlinou.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...