Italská crostata s marmeládou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smíchejte mouku, cukr, vejce, citrónovou kůru, sůl a změklé máslo (125g – zbytek si nechte na pomazání formy). Těsto zpracujte (v případě, že vám vyšlo příliš patlavé, tak přidejte lehce mouky) v kouli, zabalte ho do potravinářské folie a nechte 1 hodinu odpočívat v lednici. Vezměte formu s průměrem kolem 25cm a vymažte ji máslem. Dejte rozehřát troubu na 200°C.

Mezitím uválejte 3/4 těsta na placku a vložte ji pečlivě do formy, kraje nechte vyvýšené, vytvarujte je. Těsto vymažte marmeládou. Ze zbylé 1/4 těsta vyválejte opět placku a nakrájejte jí kolečkem na proužky. Proužky naskládejte na těsto ve formě do tvaru mřížky (viz. na fotce). Dejte péct na 40 minut. Podávejte vychladlé (eventuálně i posypané moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

autor: Zuzka z www.ilove-italy.cz

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...