Hruškový koláč s drobenkou

Seznam surovin

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hrušky oloupeme škrabkou na brambory a rozkrojíme je ostrým nožem podélně na půlky. Pomocí vypichovátka nebo malé lžičky z nich opatrně vykrojíme jádřince, abychom v nich vytvořili jamky.

Do mísy prosejeme mouku, přidáme mléko, cukr, prášek do pečiva, vejce a rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto.
Kulatou formu na pečení vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní připravené těsto.

Všechny přísady na drobenku smícháme a důkladně promneme prsty. Na povrch těsta rozložíme půlky hrušek (řeznou stranou dolů) a posypeme je drobenkou. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 – 40 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Hrušky výborně chuťově ladí s ořechy. Máte-li je rádi, posypte těsto nejprve nasekanými ořechy a pak přidejte hrušky a drobenku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...