Extra křehký hruškový koláč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku s 30 g cukru a se solí. Pak přidáváme kousky másla a po lžících tolik studené vody, až vypracujeme hutné těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát a vyložíme jím vymazanou kulatou nebo hranatou formu s okraji. Formu s těstem vložíme do chladničky a mezitím připravíme pudink. V části mléka rozmícháme pudinkový prášek s vanilinovým a zbylým krupicovým cukrem. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme pudinkovou směs a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Pudink odstavíme z ohně a za stálého míchání vychladíme.

Hrušky rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme jádřince a dužninu nakrájíme na tenké plátky. Dno těsta ve formě potřeme vychladlým pudinkem a hustě ho poklademe plátky hrušek.

Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 30 - 35 minut.Mezitím v kastrolu zahřejeme zavařeninu, rozmícháme ji, a když je horká, vmícháme do ní pálenku. Upečený koláč vyjmeme z trouby, hrušky ihned potřeme horkou zavařeninou a koláč necháme ve formě na mřížce vychladnout.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...