Drobenkový višňový koláč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Višně vypeckujte, kompotované slijte a nechte okapat.

Změklý tuk rozdrobte s cukrem, vanilkovým cukrem, 400 g mouky a vytvořte drobenku. Jednu třetinu dejte stranou. Do zbytku drobenky přimíchejte vejce, zbytek mouky proseté s práškem do pečiva, sůl a vlažné mléko podle hustoty těsta. Těsto rozetřete na vymazaný a vysypaný plech. Na povrch narovnejte višně a posypte drobenkou (a mandlovými lupínky).

Plech dejte do předehřáté trouby a při 180°C koláč upečte. Nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.

Poznámka k receptu

Zkuste višně posypat skořicovým cukrem a potom drobenkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...