Čokoládový koláč s mandarinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čokoládu nalámejte na kousky a spolu s mlékem rozpusťte v horké vodní lázni.

Bílky našlehejte se špetkou soli do pěny, pak postupně zašlehejte krystalový cukr a žloutky. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a mouku promíchanou s ovesnými vločkami. Těstem naplňte vhodnou vymazanou a vysypanou koláčovou formu a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 15–20 minut a nechte vychladnout na mřížce.

Mascarpone promíchejte s vanilkovým cukrem a oloupané mandarinky rozdělte na měsíčky, které podélně překrojte na poloviny. Vychladlý koláč potřete krémem a poklaďte mandarinkami.

Připravte dortové želé podle návodu na obalu, nalijte na koláč a nechte ztuhnout v chladničce.

Poznámka k receptu

Ačkoli pomeranče, mandarinky nebo limetky dnes v obchodech seženete po celý rok, jejich životodárnou sílu oceníte především během zimních měsíců. A nemusí jít jen o vymačkanou šťávu. Z citrusových plodů se dají připravit báječné dezerty, jimiž okouzlíte nejednoho hosta!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...