ČOKOLÁDOVO-DÝŇOVÝ KOLÁČ S OŘECHOVOU KRUSTOU

Seznam surovin

Čokoládová vrstva:

Dýňová vrstva:

Ořechová krusta:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte dýňovou a ořechovou vrstvu. Není v nich kypřicí prášek, takže nevadí, že budou chvilku stát. V misce prošlehejte dýňové pyré, vejce, extrakt, koření, cukr a sůl do hladké směsi. Ořechy nasekejte najemno nebo nahrubo a smíchejte je s cukrem, moukou a máslem.

2. Dortovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. V další míse smíchejte mouku, pyré, cukr, máslo, vejce, extrakt, kakao, prášek do pečiva, sůl a vymíchejte hladké těsto. Nalijte je do připravené formy, na ně přilijte dýňové těsto a nakonec krustu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut. Pak do středu zapíchněte špejli – vytáhnete-li ji čistou a bez drobečků, máte hotovo. Nechte vychladnout a podávejte.

Poznámka k receptu

V tomhle koláči se snoubí nejlepší chutě – hutný čokoládový korpus připomíná brownies, vláčný dýňový střed okouzlí kořením a ořechová krusta se postará o strukturu a zemitý tón. A nejlepší je, že všechny ingredience stačí jen smíchat a nalít do formy.

FORMA O PRŮMĚRU 20–23 CM

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...