Citronovozázvorový cheesecake

Seznam surovin

  • sušenky 200 gramů (neplněné, Bebe, Esíčka)
  • máslo 80 gramů (na vymazání plechu)

Na náplň:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sušenky nasypeme do igelitového sáčku a rozdrtíme je válečkem (nebo použijeme robot). Nasypeme je do mísy, přidáme změklé máslo a rukou vše propracujeme. Hmotu upěchujeme na dno a zčásti také na okraje vymazané dortové rozevírací formy a vložíme na 5 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Ve velké míse smícháme smetanový sýr, žloutky, vanilkový pudinkový prášek, cukr a dřeň vyškrábanou z podélně rozkrojeného vanilkového lusku (na míchání nepoužíváme mixér, aby v hmotě nevznikly bubliny). Nakonec pomalu vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, přidáme šťávu vymačkanou z citronu a nastrouhaný zázvor a opatrně mícháme, až vznikne tekutý krém. Nalijeme ho na sušenkový základ ve formě a necháme 5 minut stát, aby se krém dostal do každé štěrbiny sušenek. Pak cheesecake vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi hodinu.

Mezitím připravíme omáčku. Škrobovou moučku rozmícháme ve vodě, svaříme a necháme prochladnout. Do mixéru vložíme maliny a cukr. Po částech přidáváme prochladlou převařenou škrobovou moučku a vše rozmixujeme, až vznikne řídká a hladká omáčka, kterou podáváme k vychladlému koláči.

Poznámka k receptu

Při pečení vložte do trouby i pekáček s vodou, který zajistí, že cheesecake bude vláčný a nevysuší se.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 2

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...