Bramborový koláč se žloutkovým krémem

Seznam surovin

Na krém:

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme krém. V kovové misce vyšleháme vejce a žloutky do pěny. Přilijeme 2 dl mléka, misku postavíme do kastrůlku s vařící vodou a stále promícháváme, dokud krém nezhoustne. Přelijeme ho do prázdného kastrůlku, přidáme druhou polovinu mléka, ve kterém jsme rozmíchali pudinkový prášek a cukr a vše povaříme, až vznikne hustý krém.

Na válu zpracujeme mouku, nastrouhané vařené brambory, máslo, cukr, žloutek, prášek do pečiva a špetku soli na hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na kulatý plát, vyložíme jím vymazanou kulatou koláčovou formu a okraje zvedneme do výšky.

Na těsto nalijeme žloutkový krém a posypeme ho ovocem. Všechny přísady na drobenku promneme prsty a nasypeme na ovoce na koláči. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 35 - 40 minut.

Upečený koláč necháme vychladnout a teprve pak ho nakrájíme.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...