Bramborový koláč se šlehačkou a ovocem

Seznam surovin

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uvařené oloupané brambory nastrouháme najemno a smícháme je s moukou, práškem do pečiva, špetkou soli, cukrem, vejcem a změklou Herou.

Na válu vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na plát a přeneseme do dobře vymazané a vysypané koláčové formy. Okraje těsta zvedneme, střed propícháme vidličkou, těsto vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme.

Smetanu ušleháme do tuha, vmícháme do ní moučkový cukr a ztužovač rozpuštěný podle návodu na obalu.

Upečený a vychladlý korpus potřeme zavařeninou, na kterou rozetřeme vrstvu připravené šlehačky (trochu šlehačky naplníme do zdobícího sáčku a necháme stranou). Ještě, než šlehačka ztuhne,
posypeme povrch koláče jahodami a kuličkami vína, ozdobíme ho pomocí zdobícího sáčku zbylou šlehačkou, posypeme nastrouhanou čokoládou a necháme v chladu asi hodinu ztuhnout

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...