Bramborové šátečky s perníkovou náplní

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme náplň. Strouhaný perník opražíme za stálého míchání na másle a nasypeme do mísy. Přidáme salko a rozpuštěnou čokoládu smíchanou s whisky. Vše promícháme a necháme zchladnout.

Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme sůl, mouku s práškem do pečiva, cukr, margarín a žloutek a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a nakrájíme ho na čtverce o straně 7 cm (celkem asi 20). Do středu každého dáme lžičku náplně, rohy potřeme vejcem rozšlehaným se smetanou, přehneme je do středu, lehce je k sobě stlačíme a zakryjeme ozdobně vykrojeným kouskem ze zbylého těsta.

Šátečky narovnáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je zbylým vejcem se smetanou, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova asi 12 -15 minut. Před podáváním šátečky pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...