Borůvkový koláč s krupicovou náplní

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku s kypřicím práškem prosijte na vál, nakrájejte do ní máslo, přidejte cukry, sůl a vejce a vypracujte křehké těsto.

Zabalte ho do fólie a nechte 30 minut v chladu odpočinout. Koláčovou formu vymažte tukem, na dno vyválejte těsto a vytáhněte jeho okraje do výše. Propíchněte ho několikrát vidličkou a položte na něj pečicí papír, který zatížíte sušeným hrachem. Pečte v předehřáté troubě při 180°C 10 minut, potom papír i hrách odstraňte.

Mléko s krupicí a cukrem povařte 3 minuty, přimíchejte žloutky, kůru a tuhý sníh z bílků. Do náplně vmíchejte omyté a okapané borůvky. Hmotu nalijte na předpečený korpus, uhlaďte a pečte ještě při 180°C asi 20 minut. Koláč podávejde vychladlý.

Poznámka k receptu

Do náplně můžete pro lepší vůni přimíchat lžíci rumu nebo brandy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...