Borůvkový koláč s drobenkou

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Drobenka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli. Udělejte do ní důlek, do kterého přidejte 2 lžíce cukru, rozdrobené droždí a trochu vlažného mléka smíchaného s rumem a nechte vzejít kvásek.

2. Do mísy k vykynutému kvásku poté přidejte zbylý cukr, tuk nakrájený na kostičky, vejce a bílek, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a zbylé mléko a zpracujte na řidší lepivé těsto. Lehce poprášené moukou a překryté čistou utěrkou ho nechte na teplém místě kynout.

3. Vykynuté těsto přemístěte do tukem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) formy, stěrkou namočenou ve vodě ho rozprostřete po celém jejím povrchu, posypte borůvkami a drobenkou a nechte ještě chvíli kynout. Koláč pečte asi 20 miunut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení potřete jeho okraje máslem (to můžete ještě smíchat s trochou rumu) a nechte zcela vychladnout.

4. Drobenka: Mouku prsty propracujte s oběma cukry a máslem.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...