Babiččiny koláčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse promíchejte mouku s cukrem, droždím a špetkou soli. Přilijte vlažný rozpuštěný tuk, olej a mléko rozšlehané se žloutky.

Vypracujte vláčné těsto, které nechte vykynout.

Vykynuté těsto vyválejte, vykrájejte kolečka a přendejte na vymazaný plech.

Středy koleček promáčkněte malou skleničkou nebo závažím namočeným v mouce. Okraje potřete bílkem, naplňte nádivkou, ozdobte mandlemi nebo drobenkou a nechte ještě chvíli kynout. Plech vložte do předem vyhřáté trouby a zvolna pečte (při 180 °C) dozlatova.

Recept na makovou náplň najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...