Karamelky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Plech na pečení vyložte pečicím papírem, aby po stranách přečníval.

2. V silnostěnném kastrolu na středním plameni vařte 5 až 6 minut cukr, sůl, máslo a bonbony. Míchejte, až se máslo a bonbony rozpustí. Vlijte smetanu a směs pak asi na 5 minut uveďte
do prudšího varu, občas ji promíchejte.

3. Stáhněte z ohně, vmíchejte čokoládové úlomky a vanilku a nechte čokoládu rozpustit. Směs vlijte na plech (o rozměrech 20 x 25 cm), nechte ji zchladnout a poté důkladně vychladit. Hmotu rozkrájejte nebo z ní vykrajujte různé tvary (při průměru 3 cm získáte asi 35 bonbonků), ozdobte je
hoblinkami čokolády a uložte do papírových košíčků nebo do dárkového balení.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...