Jablečné želé s chilli

Postup přípravy

Do hrnce vlijte jablečný džus, ²/ ³ cukru a za občasného míchání pomalu přiveďte k varu. Mezitím smíchejte pektin se zbylým cukrem a nakrájejte chilli papričku nadrobno. Jakmile se džus vaří, vmíchejte cukr s pektinem, promíchejte a vařte ještě asi 3–5 minut. stáhněte z plotny, vmíchejte nasekanou chilli papričku a přelijte želé do čisté, vypařené sklenice. Otočte dnem vzhůru. než želé úplně zatuhne, papričky mají tendenci klesat ke dnu. Otočte tedy sklenici opět víkem nahoru, aby se rovnoměrně rozptýlily. skladujte v chladu, po otevření pak v lednici.

Poznámka k receptu

Želé se hodí hlavně k sýrům, dobře ladí ale i s grilovaným nebo pomalu pečeným masem. Chilli papričky dávkujte podle chuti. Pokud chcete, aby jich bylo hodně a ve sklenici vynikly, použijte raději nějaký méně pálivý druh, jinak hrozí, že potlačí chuť želé.

asi 500ml

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...