Dýňový parfait

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Sušenky rozmixujte nebo podrťte válečkem – výsledkem by měly být jemné drobečky a sem tam větší hrudka. Promíchejte je se špetkou soli, rozpuštěným máslem a medem. Smetanu smíchejte se semínky z vanilkového lusku, 2 lžícemi cukru a vyšlehejte ji dotuha.

2. Dýňové pyré smíchejte s kořením, 3 lžícemi moučkového cukru, rumem a jemně do něj vmíchejte nejprve mascarpone a polovinu vanilkové šlehačky. Pak do skleniček postupně vrstvěte sušenky, dýňový krém, šlehačku a pokračujte, než skleničky naplníte. Takhle parfait podávají naše „dýňové“ Lenky. Nebo to udělejte jako my a do menší skleničky dejte jen pořádnou vrstvu sušenek, krému a zlehka ozdobte šlehačkou. Pohár nechte vychladit v lednici a podávejte ozdobený zbylou sušenkovou drtí.

Poznámka k receptu

Vrstvené dezerty jsou vděčné a vypadají skvěle. Pokud nemáte reprezentativní skleničky, nebo jako my milujete dýňový krém, udělejte pohár, v němž dýně zazáří.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...