Tvarohové suflé s jahodovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vhodné hrnečky vymažeme máslem a vysypeme moukou. V míse rozmícháme žloutky s tvarohem a cukrem. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, opatrně ho zapracujeme do tvarohové hmoty a těstem ihned naplníme připravené hrnečky (jen do tří čtvrtin). Hluboký plech naplníme vodou a postavíme do něj hrnečky s těstem. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 250°C a takto pečeme ve vodní lázni asi 20 minut.

Nakrájené jahody smícháme v kastrůlku s vanilinovým cukrem a svaříme je na hustou omáčku.

Hrnečky s horkým suflé ihned po upečení přelijeme jahodovou omáčkou, ozdobíme mátovými lístky a podáváme.

Poznámka k receptu

Místo omáčky uvařené z čerstvých jahod můžete suflé podávat s hotovou omáčkou, tzv. toppingem, který je běžně k dostání v supermarketech v různých příchutích.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...