Tvarohové dortíčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse rozmícháme měkký tvaroh s cukrem a citronovou šťávou. Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby byly zcela ponořené, a necháme je asi 5 minut nabobtnat. Pak je zahřejeme, dokud se želatina zcela nerozpustí (pozor, nesmí se vařit), a vmícháme do tvarohové směsi. Na závěr po částech vmícháme ušlehanou smetanu.

Kulaté vyšší formičky (asi 8, podle velikosti) vytřeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Z čokoládového korpusu vykrájíme kulatým vykrajovátkem kolečka o stejné velikosti, jako formičky, a vložíme je na dno připravených formiček. Každou formičku doplníme tvarohovou hmotou a naplněné formičky uložíme v chladu, dokud tvarohová hmota neztuhne.

Ztuhlé dortníčky opatrně vyklopíme z formiček a každý ozdobíme na povrchu barevným ovocem, které ještě přetřeme pomocí štětce rozpuštěnou želatinou, aby zůstalo hezky lesklé.

Recept na dortový korpus najdete zde.

Poznámka k receptu

Nemáte-li želatinu v plátcích, nahraďte ji práškovou želatinou na dorty (1 plátek = 1 lžička želatiny v prášku).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...