Tropický dort se sněhovým bezé

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sušenky rozdrťte válečkem, důkladně promíchejte s bílkem a vtlačte do vymazané dortové formy. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a korpus pečte 7 - 10 minut, aby byl pevný. Potom vyndejte
formu z trouby a nechte vychladnout.

Citrusy důkladně omyjte a osušte. Z citronu ostrouhejte kůru, vymačkejte šťávu a smíchejte ji se šťávou z pomeranče. Ananas rozmixujte a smíchejte ho se škrobovou moučkou. Šťávu z kompotu a citrusů dolijte vodou do 300 ml a uveďte do varu.

Přidejte ananasovou směs a za stálého míchání zvolna vařte 1 minutu do hladkého krému. Hrnek odstavte a občas promíchejte. Žloutky utřete s moučkovým cukrem, smíchejte s ovocným krémem a rozetřete na předpečený. Z bílků a soli ušlehejte sníh. Postupně přišlehávejte cukr, dokud není sníh
dostatečně pevný. Pomocí lžíce nandejte hmotu na ovocný krém tak, aby vznikly malé špičky.

Formu vložte do trouby a při teplotě 170°C pečte asi 15 minut, dokud sněhová čepice místy nezezlátne. Dort nechte trochu vychladnout, vyndejte z formy a úplně vychladlý podávejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...