Sněhové věnečky se zázvorovým krémem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bílky se solí vyšlehejte do pěny, přidejte krupicový cukr a ušlehejte tuhý sníh. Moučkový cukr prosejte se škrobovou moučkou, vsypte do sněhu a zlehka vmíchejte.

Hmotou naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte věnečky. Plech vložte do trouby vyhřáté na 130 °C a sušte asi 55 minut. Potom cukroví vyndejte, nechte vychladnout a opatrně sloupněte z papíru.

Ze smetany a cukru ušlehejte tuhou šlehačku a vmíchejte do ní zázvorový sirup. Krém nastříkejte na jednu polovinu věnečků, na každý položte několik kousků kandovaného zázvoru a přiklopte druhou půlkou. Vršky ozdobte nudličkami kandovaného zázvoru a ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Pomerančová obměna: Do šlehačky zamíchejte 4 lžíce pomerančové šťávy, na ni položte okapané kompotované mandarinky a vršky ozdobte tenkými proužky pomerančové kůry z chemicky neošetřeného pomeranče.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...