Savoy dort

Seznam surovin

Na korpus:

Na náplň:

Na višně:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme náplň. V kastrůlku přivedeme k varu smetanu s cukrem a kakaem a mírně provaříme. Poté odstavíme z ohně a mícháme, až směs lehce vychladne. Přidáme čokoládu a Heru a dobře rozmícháme. Hotový krém uložíme přes noc do chladničky.

Na korpus vyšleháme žloutky s cukrem. Ruční metlou rychle vmícháme horkou rozpuštěnou Heru a pak zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Nakonec vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto naplníme do vymazané a vysypané dortové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 170° C a pečeme asi 40 minut.

Dále připravíme višně. Nasypeme je do kastrůlku, lehce podlijeme vodou, přidáme cukr a skořici a vaříme na mírném ohni bez míchání, dokud se neodpaří polovina tekutiny. Višně odstavíme z ohně, necháme lehce zchladnout a pak do nich vmícháme alkohol.

Vychlazenou náplň vyšleháme. Korpus dvakrát prokrojíme, promažeme krémem a proložíme připravenými višněmi a dort necháme vychladit. Nakonec ho potřeme i na povrchu zbylým krémem a potáhneme marcipánem. Hotový dort můžeme dozdobit čokoládovými vějíři nebo v sezóně čerstvými višněmi dle fantazie.

Hodnocení: 4,5/5

Hodnotilo: 4

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde