Pomerančové „skleničkové“ tiramisu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jeden pomeranč okrájejte na dužinu a vykrájejte měsíčky. Zbytek rozpulte a vymačkejte šťávu.

Uvařte kávu a nechte vychladnout.

V horké vodní lázni vyšlehejte žloutky (bílky si nechte stranou) s cukrem a 2 lžícemi pomerančové šťávy do husté pěny. Šlehejte do zchladnutí a pak přidejte pomerančový likér. Bílky vyšlehejte se lžící pomerančové šťávy dotuha.

Do mascarpone vmíchejte žloutkovou pěnu a pak opatrně po částech sníh.

Piškoty namočte do kávy a spolu s kousky pomeranče a krémem postupně navrstvěte do připravených sklenic (poslední vrstvou by měl být krém).

Hotové poháry posypte kakaem a dejte vychladit. Při podávání ozdobte dílky pomeranče a lístkem meduňky nebo máty

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...