Pomerančové dortíky s praženými semínky

Seznam surovin

Na korpusy:

Na krém:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sušenky rozmačkáme nadrobno, promícháme s pomerančovou šťávou a nakonec vmícháme měkké máslo a vypracujeme kompaktní hmotu. Na plech vyložený papírem na pečení položíme čtyři kulaté formičky beze dna, na jejich dno rozdělíme připravenou hmotu a lžící ji rozetřeme do stejnoměrné vrstvy. Plech vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C, pak ho vyndáme a korpusy necháme vychladnout.

Na krém vyšleháme tvaroh s medem a pomerančovou kůrou. Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Pomerančovou šťávu zahřejeme, přidáme do ní nabobtnalou a vymačkanou želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Šťávu necháme částečně prochladnout, pak ji vmícháme do tvarohu a nakonec opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku.

Pomeranče na polevu oloupeme nebo okrájíme a nožem z nich vykrájíme jednotlivé dílky bez blanek (odkapávající šťávu zachytíme do misky, ze zbytků pomerančů vymačkáme šťávu a přilijeme ji také do misky). Želatinu namočíme na 10 minut do studené vody a necháme ji nabobtnat. Pomerančovou šťávu smícháme se 4 lžícemi vody, zahřejeme, přidáme nabobtnalou a vymačkanou želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí.

Na korpus ve formičkách navršíme tvarohový krém asi do 3/4 výšky formiček, uhladíme ho lžící a necháme 20 minut ztuhnout v chladničce. Pak na tvaroh naskládáme pomerančové dílky, zalijeme je pomerančovou želatinou a dortíky necháme 2 hodiny ztuhnout v chladničce. Před podáváním dortíky po obvodu opatrně obřízneme kulatým nožem, formičky opatrně odstraníme a dortíky po obvodu obsypeme praženými slunečnicovými semínky.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...