Pomerančové dortíky

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z prosáté mouky a ostatních surovin (kromě pomerančové šťávy) vypracujte hladké těsto. Zabalte je do fólie a po 2 hodinách při pokojové teplotě zkontrolujte, jestli není příliš suché a tuhé. Pokud ano, přidejte pomerančovou šťávu. Pak ho znovu zabalte do fólie a nechte odpočinout v ledničce, nejlépe přes noc.

2. Mezi fóliemi rozválejte těsto na placku silnou asi 2 mm a vykrajujte z ní kolečka. Rozložte je na plech pokrytý pečicím papírem a pečte 7 až 10 minut při 200 °C, až okraje začnou zlátnout. Opatrně je sejměte a nechte vychladnout.

3. Z přísad na náplň vyšlehejte krém a slepujte jím kolečka.

4. Žloutky s cukrem utřete do pěny. Dortíky touto polevou potřete a nechte zaschnout. Ještě předtím je ale můžete přizdobit. Obvyklé barevné „sypání“ nahraďte sušeným ovocem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...