Perníkový dortík

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Perníkové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 – 3 mm a vykrojíme z něj dva kruhy o průměru asi 15 cm a do jednoho ještě vykrojíme několik hvězdiček. Ze zbylého těsta vykrojíme formičkou hvězdičky různých velikostí. Vše přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 160 °C do světle zlatavé barvy.

V kastrůlku přivedeme k varu tři čtvrtiny mléka s vaječným likérem. Přimícháme sůl, zbylé mléko smíchané s pudinkovým práškem a žloutkem, podle chuti osladíme a mícháme do zhoustnutí. Krém odstavíme z ohně a za občasného promíchání ho necháme prochladnout.

Jeden vychladlý kruh z perníkového těsta (plný) potřeme tenkou vrstvou krému, poklademe ho piškoty, zalijeme zbylým krémem, přiklopíme druhým kruhem s vykrojenými hvězdičkami, dortík obtočíme pruhem alobalu, aby krém nevytékal, a necháme ztuhnout v chladu.

Na závěr dortík ozdobíme upečenými hvězdičkami, které podle chuti předem potřeme různě barevnými polevami, a dortík necháme do druhého dne rozležet v chladu.

Recept na základní perníkové těsto najdete zde
Recept na bílkovou polevu najdete zde

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...