Mokka dortík

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Utřete do pěny 50 g změklého másla, 2 žloutky a 50 g cukru. Vmíchejte šťávu a kůru z citronu, prosetou mouku, krupici, prášek do pečiva a 1 lžíce škrobové moučky rozmíchané ve 100 ml mléka. Vypracujte vláčné těsto a zlehka do něho vmíchejte tuhý sníh ze 2 bílků. Těsto vlijte do vymazané a vysypané menší dortové formy. Vložte ji do trouby vyhřáté na 180°C a dort upečte, nechte trochu vychladnout a vyklopte.

Uveďte do varu 200 ml mléka, vmíchejte instantní kávu a 50 g cukru a nechte rozpustit. Přidejte 2 žloutky, škrobovou moučku rozmíchanou ve zbylém mléce a za stálého míchání 1 minutu povařte.
Nechte hmotu za občasného míchání vychladnout. Utřete 150 g másla s moučkovým cukrem a brandy a po částech zašlehejte vychladlou kaši.

Oříšky opražte na pánvi a nechte vychladnout. Korpus dvakrát podélně rozřízněte, placky z jedné strany pokapejte likérem nebo kávou, naplňte krémem, povrch a boky také potřete krémem. Celý
dort hustě posypte opraženými lískovými oříšky a ozdobte oříšky v čokoládě. Moučník nechte v chladu asi hodinu rozležet.

Poznámka k receptu

Zkuste vytvořit dortík hranatý. Těsto upečte na plechu, natřikrát překrojte a obdélníky poskládejte na sebe.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...