Mandlové bezé s krémem

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z bílků a soli ušlehejte tuhý sníh a postupně do něj zašlehejte polovinu dávky cukru.Druhou polovinu cukru smíchejte s mletými mandlemi, citronovou kůrou, strouhankou a zlehka vmíchejte do sněhu.

Z pečicícho papíru vystřihněte 3 nebo 4 kola (tak, aby se vešla na plech). Na každé rozetřete těsto a vložte do trouby vyhřáté na 130°C. Placky usušte, potom opatrně sundejte papír a nechte je vychladnout. Višně slijte a nechte okapat. Nasekané mandle opražte a vychladlé smíchejte se lžící krupicového cukru. Žloutky s vanilkovým a krupicovým cukrem dobře ušlehejte, nádobu postavte do vroucí vodní lázně a šlehejte, dokud hmota nezhoustne. Za občasného míchání ji nechte vychladnout. Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem dohladka a po troškách přišlehejte vaječnou hmotu. Krémem potřete placky a spojte k sobě.

Zbylý krém dejte do zdobicího sáčku a nastříkejte ho ozdobně na povrch, který přizdobte také višněmi a posypte praženými mandlemi.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...