Makrónky s tonka fazolí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mandlovou mouku smíchejte s cukrem moučka (300 g) a nastrouhejte tonka fazoli. Přidejte 110 g tekutých vaječných bílků a dobře promíchejte.
2. Povařte 30 gramů cukru krupice s vodou asi na 110 stupňů, nechte odstát a přilijte dalších 110 gramů vaječných bílků spolu s 30 gramy cukru krupice a vyšlehejte hladký sníh, dokud směs nevychladne.
3. Gumovou stěrkou promíchejte sníh s mandlovou směsí, dokud nebude lesklá a částečně tekutá. Pomocí cukrářského sáčku vytvořte velké kapky makrónkového těsta na silikonovou podložku a pečte v horkovzdušné troubě při 140 stupních asi 12 – 15 minut. V průběhu pečení si připravte náplň.

1. Do vodní lázně vložte vejce ( 4 ks) a cukr ( 200 g) a ručně šlehejte, dokud nebude mít hmota konzistenci jako těsto na palačinky.
2. Odstavte, přidejte hořkou čokoládu a Baileys. Nakonec utřete na kostičky nakrájené máslo (250 g) a nechte vychladnout.
3. Hmotu následně vložte do pytlíku a naplňte jednotlivé makrónky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...