Lehké jahodové dortíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jahody očistíme, několik pěkných si necháme stranou na ozdobení a ostatní rozmačkáme v misce s moučkovým a vanilinovým cukrem, citronovou šťávou a marmeládou. Smetanu ušleháme do tuha a opatrně do ní vmícháme několik lžic řidší části omáčky tak, aby šlehačka získala narůžovělou barvu.

Z piškotového korpusu vykrájíme pomocí formiček kolečka a nastříkáme na ně pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou růžovou šlehačku. Polovinu koleček přelijeme jahodovou omáčkou, zakryjeme je zbylými kolečky se šlehačkou a každý dortík ozdobíme kouskem jahody. Zbylou omáčku nalijeme do mističky a podáváme spolu s dortíky.

Recept na piškotové těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...