Košíčky s citronovým krémem a jahodami

Seznam surovin

Korpus:

Náplň:

Dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 190 °C. Formičky vytřete olejem. Sušenky rozmixujte. Ještě jednou je promixujte s cukrem a ¼ lžičky soli, pak ještě s máslem, až směs drží pohromadě. Rozdělte ji do jednotlivých formiček, důkladně upěchujte i po stranách a povrch uhlaďte. Dejte na 30 minut do mrazáku, pak pečte 8 až 10 minut, až těsto zhnědne. Vyjměte z trouby a teplotu snižte na 160 °C.

2. Na náplň prošlehejte mléko, šťávu, žloutky a vejce s ¼ lžičky soli. Vlijte do předpečených korpusů a pečte ještě 15 až 20 minut. Nechte vychladnout a pak dejte do ledničky, aby krém ztuhl. Ozdobte jahodami, promíchanými s citronovou šťávou a 2 lžícemi cukru.

3. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh (lépe nejprve 2 - 3 minuty nad párou, pak 8 - 9 minut mimo páru elektrickými metlami, sníh bude mnohem kypřejší a pevnější). Naneste ho na košíčky a nechte krátce zapéci pod grilem nebo ožehněte cukrářskou pistolí, pokud ji máte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...