KOŇAKOVÉ ŠPIČKY PAR EXCELLENCE

Seznam surovin

Piškoty:

Náplň:

Koňaková náplň:

Dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte piškoty: žloutky oddělte od bílků, bílky šlehejte v odmaštěné míse. Když se vytvoří pěna, přidejte cukr a vyšlehejte tuhý sníh. V další míse šlehejte žloutky s vodou, škrobem a asi 1/3 mouky, dokud nezískáte hladkou směs. Stěrkou vmíchejte sníh a nakonec zbylou mouku.

2. Směs dejte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte piškoty o průměru 4cm. Pečte v troubě na 170°C dozlatova, trvá to asi 10–15 minut, ideálně při pootevřené troubě. Pak je nechte vychladnout a potřete rozpuštěnou čokoládou.

3. Připravte náplň: do rendlíku dejte vodu, kakao, sůl, cukr a sójovou mouku. Za stálého míchání přiveďte k varu a nechte provařit aspoň 3 minuty. Stáhněte směs z plotny, vmíchejte nasekanou čokoládu a nechte ji rozpustit. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu a potom náplň vychlaďte v lednici, ideálně přes noc. Druhý den vyšlehejte se změklým máslem na pevný krém. Částí krému naplňte cukrářský sáček se speciální špičkou na koňakové špičky, část dejte do sáčku s klasickou řezanou špičkou.

4. Vanilkový lusk podélně rozřízněte, tupou stranou nože vyškrábněte semínka a vmíchejte je do vaječného koňaku. Na piškoty nastříkejte „komínky“ z máslového krému ze sáčku s koňakovou špičkou (nechte jim širší základnu, aby byly stabilní) a dejte je vychladit do lednice. Do otvoru po špičce nalijte likérovou náplň. Otvor uzavřete krémem z druhého sáčku s řezanou špičkou. Opět nechte vychladit.

5. V rendlíku na mírném ohni rozehřejte kakaové máslo, v něm rozpusťte čokoládu a ve vzniklé polevě špičky opatrně namáčejte. Nechte je okapat a nakonec vychlaďte v lednici.

Poznámka k receptu

Na někdejší hvězdy cukráren dnes už moc často nenarazíte. A když náhodou ano, málokdy chutnají tak, jak si je pamatujete. Zkuste je upéct doma podle následujícího receptu. Vaše vzpomínky nejspíš ještě překonají.

20ks

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...