Kohoutkův velikonoční dort

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dvě třetiny mléka svaříme s cukrem, odstavíme z ohně, přilijeme zbylé mléko rozšlehané se žloutky a vejcem a promícháme. Želatinu namočíme v troše vody, necháme ji nabobtnat a pak opatrně zahříváme, až se rozpustí (nevaříme). Přidáme ji do prochladlé mléčné směsi a na závěr lehce vmícháme ušlehanou šlehačku a krém ochutíme trochou likéru.

Dortový korpus podélně rozkrojíme, spodní díl důkladně pokapeme likérem, potřeme 3/4 krému, přiklopíme druhým dílem korpusu, opět pokapeme likérem a potřeme zbylým krémem.

Dort necháme ztuhnout v chladničce a pak ho po stranách obalíme v jemně nastrouhané čokoládě.

Marcipán rozválíme na pocukrovaném válu na tenký plát, vykrojíme z něj kruh o velikosti dortu, položíme ho na dort a lehce přimáčkneme. Zbylý marcipán podle potřeby obarvíme potravinářskými barvami, vymodelujeme z něj kohouta a položíme ho do středu dortu. Po obvodu kruhu ozdobně nastříkáme šlehačku a ozdobíme ji zbylou čokoládou.

Recept na dortový korpus najdete zde.

Poznámka k receptu

V dortu, který budou jíst také děti, nahraďte likér ovocným sirupem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...