Kávový dort s malinami

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oba druhy mouky smícháme v míse s kakaem a vitakávou.

V další míse vyšleháme 4 žloutky s polovinou cukru a 1 celým vejcem do pěny. Zbylé 4 bílky vyšleháme se solí do jemné pěny. Přidáme k ní zbylou polovinu cukru a vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme střídavě s moučnou směsí do žloutkové pěny.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy o průměru asi 24 cm a pečeme při 150 °C asi 45 minut. Upečený korpus necháme vychladnout, pak horní stranu ostrým nožem zarovnáme a odříznutou část rozsekáme v sekacím strojku na drť.

Korpus rozkrojíme na polovinu a spodní část vložíme zpět do formy. Želatinu namočíme do misky s dostatečným množstvím studené vody a necháme 15 minut nabobtnat. V kovové míse postavené nad hrnec s vroucí vodou vyšleháme tvaroh s cukrem dohladka (směs by měla mít okolo 25 °C). Nabobtnalou želatinu vymačkáme, opatrně rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo také v misce nad párou a vmícháme do tvarohu, nakonec přidáme našlehanou smetanu. Polovinu směsi rozetřeme na korpus ve formě, nasypeme na něj čtyři pětiny malin, přiklopíme je druhou polovinou korpusu a necháme ztuhnout v chladu.

Ztuhlý dort ve formě opatrně obřízneme tenkým nožem, formu rozevřeme a dort přeneseme na tác. Potřeme ho po stranách a na povrchu zbylým tvarohem, okraje pokryjeme drtí z korpusu a ve tvarohu na povrchu vytvoříme vidličkou ozdobné vlnky. Dort necháme znovu ztuhnout v chladu a před podáváním ho dozdobíme zbylými malinami a lístky máty.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...