Jarní květinový dort

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky našleháme s poloviční dávkou cukru do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přisypeme zbývající cukr a ušleháme dopevna. Do žloutkové pěny lehce vmícháme sníh spolu s prosetou moukou, smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě zvolna upečeme dorůžova. Vychladlý korpus podélně dvakrát či třikrát rozřízneme, potřeme krémem a spojíme do původního tvaru.

Celý povrch dortu potáhneme marcipánem: Spařené a prosušené mandle nastrouháme najemno, přidáme prosetý cukr a vidličkou napěněný bílek, třeme, dokud nevznikne vláčná hmota; je-li hmota příliš řídká, přidáme cukr, v opačném případě ještě kousek bílku. Takto připravenou hmotu rozválíme na dostatečně velkou placku a položíme na dort, vytvarujeme, přebytečnou hmotu odkrojíme.

Nakonec dort ozdobíme marcipánovými kytičkami (aby dobře držely, je třeba buď plochu lehce potřít bílkem, anebo marcipán zvlhčit a kytičky na něj jemně přitlačit).

Příprava krému: Mléko a pudinkový prášek za stálého míchání uvaříme a necháme vychladnout. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny a po částech zašleháme pudink.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...