Jablkové dortíčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozinky zalijeme rumem a necháme stát. Připravíme si asi 8 kulatých vyšších formiček. Tenký piškotový plát nakrájíme na pruhy o stejné šířce, jako je výška formiček, a vyložíme jimi strany formiček. Z piškotového korpusu vykrojíme kolečka a vložíme je na dno formiček.

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na dílky a vložíme do hrnce. Přilijeme vodu, přidáme oba druhy cukru a přivedeme k varu. Pudinkový prášek rozmícháme v jablečném džusu, přilijeme ho do vařících se jablek a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Odstavíme ji z ohně, přidáme rozinky namočené v rumu a plátky pražených mandlí a dobře promícháme. Jablečnou směs nalijeme do formiček vyložených piškotem, důkladně ji urovnáme a necháme vychladnout a ztuhnout asi 3 hodiny, ale nejlépe do druhého dne.

Vychladlé a ztuhlé dortíčky opatrně vyklopíme z formiček a každý na povrchu ozdobíme ušlehanou smetanou a drobným ovocem.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 2,5 dl

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...