Hravá Pavlova

Seznam surovin

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bílky se špetkou soli dejte do mísy a pár minut šlehejte na nízké otáčky. Po 5 minutách zvyšte otáčky na střední stupeň, a jakmile se začne tvořit bílá pěna, přisypte polovinu množství cukru. Za 2–3 minuty nasypte zbytek cukru a dál šlehejte. Asi po 20 minutách získáte pevný sníh, po vytažení metly se sněhové špičky nesmějí ohnout. V tuto chvíli přidejte škrob, ocet a vanilkový extrakt. Šlehejte další 2–3 minuty, aby byl sníh opět pevný a lesklý.

2. Teď pracujte velmi rychle. Sníh rozdělte do 4 nádob a trochu ho nechte v základní míse, obarvěte do odstínů meruňková, fialková, fialová a zelenkavá. Sníh přendejte do cukrářských sáčků. Troubu předehřejte na 165 °C. Plech vyložte pečicím papírem a rozetřete na něj bílý sníh (stačí tenká vrstva 0,5 cm). Podle fantazie nastříkejte různé barvy a tvary pomocí cukrářských sáčků naplněných obarveným sněhem.

3. Plech vložte do trouby a pečte 70–80 minut, poté stáhněte teplotu na 120°C a podle typu trouby dopečte dalších 60–70 minut (doba pečení závisí na výšce Pavlovy). Hotový moučník se musí snadno odlepit od pečicího papíru a musí být suchý.

4. Pavlovu vychlaďte a ozdobte čerstvým ovocem, jedlými květy a podle chuti servírujte se šlehačkou, ovocným sorbetem či vanilkovou zmrzlinou.

Poznámka k receptu

Pavlova je ideální dezert na léto. Povyšte práci se sněhem na mistrovské dílo a místo klasických korpusů vytvořte koláž nádherných sněhových pusinek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...