Florida s jahodami

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kotlíku ponořeném do vodní lázně ušleháme z bílků a umělého sladidla pevný sníh. Jeden po druhém do něj zašleháme žloutky za postupného přilévání oleje (pozor, hmota se nesmí srazit) a vmícháme citronovou kůru. Na závěr zlehka vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut.

Větší část mléka přivedeme k varu, vmícháme do něj zbylé mléko, ve kterém jsme rozmíchali pudinkový prášek, a povaříme do zhoustnutí. Pudink necháme za stálého šlehání vychladit, pak do něj vešleháme vlažné máslo a rozpustíme v něm sladidlo.

Vychladlý korpus rozkrojíme na dva pláty a použijeme jen spodní (nebo oba, ale zdvojnásobíme množství krému, jahod a šlehačky a připravíme dva dorty). Naneseme na něj krém, poklademe ho celými jahodami a necháme vychladit.

Pak na krém navršíme ušlehanou smetanu, uhladíme ji a dort ozdobíme jahodami a zbylou smetanou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...