Dvoubarevný čokoládový dort

Seznam surovin

Na tmavou hmotu:

Na světlou hmotu:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme tmavou hmotu. Na kousky nakrájenou čokoládu, cukr a máslo rozpustíme v kovové misce ponořené do horké vodní lázně na hladký krém. Přidáme kakao a důkladně vmícháme žloutky. Na závěr do ještě teplé hmoty vmícháme lehce ušlehanou smetanu.

Malou kulatou rozevírací dortovou formu obalíme alobalem a lehce ji vytřeme olejem. Rozetřeme do ní teplou tmavou hmotu a necháme v chladu ztuhnout.

Bílou čokoládu také rozpustíme s cukrem a máslem na hladký krém, vmícháme do něj žloutky, želatinu rozpuštěnou podle návodu na obalu a na závěr lehce ušlehanou smetanu.

Bílou hmotu naneseme do formy na tmavou část a vše necháme ztuhnout v chladu.

Povrch ztuhlého dortu potřeme silnější vrstvou rozpuštěné čokoládové polevy, dort vyjmeme opatrně z formy a ozdobíme ho tenkými linkami bílé polevy a ovocem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...