Dort Harlekýn

Seznam surovin

Pařížská šlehačka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Přípravu dortu si raději rozdělte do dvou dnů.

Den předem upečte korpus a připravte pařížskou šlehačku, která se musí přes noc vychladit v chladničce (díky tomu ji pak lépe vyšleháte).

Oddělte žloutky od bílků a bílky se špetkou soli vyšlehejte dotuha. Cukr nasypte do mísy, přidejte žloutky a máslo a vyšlehejte do pěny. Zlehka vmíchejte část mouky proseté s kakaem, přilijte mléko a zamíchejte. Nasypte zbytek mouky a naposledy promíchejte. Zlehka zapracujte sníh a těsto vlijte do vymazané a vysypané dortové formy. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 50 minut.

Mezitím si připravte šlehačku. Do kastrůlku nalijte 300 ml smetany ke šlehání a spolu s cukrem a prosetým kakaem přiveďte k varu. Promíchejte a přidejte nasekanou čokoládu. Rozmíchejte dohladka, přikryjte potravinářskou fólií a nechte v chladničce vychladit přes noc.

Druhý den korpus podélně rozřízněte a připravenou šlehačkovou směs vyšlehejte dotuha. Třetinou šlehačky potřete spodní plát, přiklopte vrchním plátem a potřete strany dortu i vršek. Dort ozdobte zbytkem neochucené smetany vyšlehané dotuha a posypte čokoládovými hoblinkami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...