Čokoládový dort s hoblinkami

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme náplň. Pomocí nože naškrábeme z části hořké i mléčné čokolády hoblinky na ozdobení a uložíme je v chladu. V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, přidáme zbylou čokoládu nakrájenou na kousky, důkladně promícháme, až se čokoláda rozpustí, a krém necháme vychladit do druhého dne.

Z bílků ušleháme za postupného přidávání krupicového cukru pevný sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkovým a skořicovým cukrem do pěny. Hladkou mouku smícháme s kakaem, mletými ořechy a špetkou hřebíčku. Žloutkovou pěnu opatrně promícháme se sněhem z bílků, zlehka přimícháme moučnou směs a na závěr rozpuštěné máslo. Těsto nalijeme do dvou stejně velkých kulatých forem (nejlépe dortových) vymazaných tukem a vysypaných hrubou moukou, vložíme je do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 40 minut.

Po vychladnutí vyjmeme oba dortové korpusy z forem. Jeden potřeme dvěma třetinami krému, posadíme na něj druhý korpus a ozdobíme ho zbylým krémem a připravenými čokoládovými hoblinkami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...