Čokoládový dort pro Adinu

Seznam surovin

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vymastíme kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem a vyložíme ho pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 160 °C.

Čokoládu nalámeme do kastrůlku, přidáme máslo a kávu, rozpuštěnou ve 120 ml vroucí vody. Prohříváme, až se čokoláda a máslo rozpustí.

Mezitím promícháme v míse mouku, prášek, sodu, cukr a kakao a v jiné misce vejce s podmáslím. Rozpuštěnou čokoládu a vaječnou směs smícháme s moukou, vlijeme do formy a pečeme zhruba hodinu a půl.

Upečený korpus necháme vychladnout a pak ho rozřízneme na tři díly.

Čokoládu na polevu dáme do misky. V kastrůlku zahřejeme smetanu s cukrem k bodu varu, přelijeme přes čokoládu a mícháme. Trochou polevy spojíme díly korpusu a zbytkem dort přelijeme. Ozdobíme hoblinkami čokolády.

Hodnocení: 4,2/5

Hodnotilo: 5

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...