Čokoládové sufflé

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Smíchejte polovinu cukru s kakaem, mlékem a solí, uveďte do varu a 3 minuty povařte.

Formičky na suflé vymažte máslem a vysypte pískovým cukrem. Čokoládovou směs odstavte a nechte 5 minut stát. Vmíchejte žloutky, vanilkové aroma a nechte vychladnout. Z bílků ušlehejte pevný sníh a zašlehejte do něj druhou půlku cukru. Mouku prosijte a promíchejte s práškem do pečiva a jemně nakrájenou čokoládou. Do tekuté směsi vmíchejte třetinu sněhu, pak po lžících mouku s čokoládou a nakonec zbylý sníh. Těstem naplňte formičky asi 2 cm pod okraj, vložte je do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 15-20 minut (v horkovzdušné troubě při 160°C).

Po upečení hned podávejte posypané moučkovým cukrem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...