Čokoládová straciatella

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kastrůlek s trochou vody postavíme na sporák a zapneme na nejvyšší teplotu. Na kastrůlek položíme ohnivzdornou misku, rozlámeme do ní čokoládu na vaření, přidáme měkké máslo a za občasného prošlehání metličkou necháme vše rychle rozpustit.

Mezitím vložíme do mrazničky čtyři nerezové formičky - prstence a připravíme krém. Smetanu ušleháme téměř dotuha. Přidáme mascarpone, tvaroh a moučkový cukr, ušleháme dotuha a krém uložíme do chladničky.

Misku s rozpuštěnou čokoládou postavíme do dřezu s ledovou vodou a metličkou stále šleháme, aby čokoláda chladla a tuhla rychle, ale rovnoměrně. Že je čokoláda připravená poznáme tak, že ji nabereme na příborový nůž a čokoláda na noži drží a neteče, ale je stále tvárná. Čokoládu vyjmeme z ledové lázně. Formičky vyjmeme z mrazničky a vnitřky natřeme pomocí příborového nože v několika vrstvách připravenou čokoládou (dbáme na to, aby nikde nezůstaly mezery).

ormičky dáme na 2 minuty do mrazničky a mezitím zbytek čokolády opatrně vmícháme do připraveného krému.

Plátky vánočky rozložíme na stůl, formičky vyjmeme z mrazničky a vykrojíme jimi z plátků vánočky čtyři kolečka na spodky zákusků. Formičky pak naplníme po okraj krémem a uhladíme. Pak formičky kolem dokola ohřejeme (nejlépe cukrářskou plynovou teplometnou pistolí, ale postačí i horká utěrka) a obsah formiček opatrně vytáhneme. Hotový dezert posypeme kakaem a ozdobíme oříškem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...