Black forest

Seznam surovin

Korpus:

Omáčka:

Krém:

Ozdoba:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Smíchejte sypké suroviny, přidejte zakysanou smetanu, vejce, vychladlé rozpuštěné máslo, horkou vodu a zpracujte v hladké těsto. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto dejte do máslem vymazané a pečicím papírem vyložené formy a pečte 50 - 60 minut.

2. Zatímco se peče korpus, připravte si omáčku na náplň. Kompot slijte, višně odložte stranou a šťávu svařte se škrobem. Vychlaďte a přilijte citronovou šťávu.

3. Mascarpone v míse promíchejte lžící s moučkovým cukrem. Smetanu vyšlehejte dotuha a pomalu přimíchejte k mascarpone.

4. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, nechte vychladit a přendejte do trezírovacího sáčku. Na pečicí papír namalujte čokoládou stromečky a dejte zatuhnout do lednice. Po zatuhnutí stromečky otočte, na kmínek upevněte špejli a zakryjte pomocí zbylé čokolády.

5. Vychladlý korpus rozřízněte na tři části, každou část pokapejte třešňovicí, potřete krémem z mascarpone, poklaďte višněmi a pokropte svařenou šťávou z višní. Vršek dortu potřete zbylým krémem, posypte čokoládovými hoblinami, poklaďte višněmi a ozdobte čokoládovými stromky.

Poznámka k receptu

Jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších německých dortů se rychle rozšířil po celém světě. Třešňovou pálenku mnoho anglosaských receptů vynechává, my jsme ale takovou chybu neudělali.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...