Bílý sacher

Seznam surovin

Na náplň a ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo vyšleháme v míse s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přišleháme žloutky a přimícháme rozpuštěnou bílou čokoládu. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh, přidáme krystalový cukr a vyšleháme dotuha. Sníh spolu s moukou opatrně po částech vmícháme do vaječné pěny s čokoládou.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme 50 – 60 minut při 160 °C (troubu nejméně 45 minut neotvíráme, aby těsto nekleslo).

Upečený korpus necháme vychladnout, pak ho vyjmeme z formy a rozkrojíme na dva (nebo tři) pláty.

Pláty potřeme na řezu marmeládou rozmíchanou s pálenkou a opět je spojíme k sobě. Celý povrch potřeme tenkou vrstvou zbylé marmelády a necháme lehce zaschnout. 5. Dort potřeme po stranách i na vrchu rozehřátou bílou polevou a necháme ztuhnout v chladu. Na závěr dort ozdobíme linkami rozehřáté bílé čokolády a čokoládovými lístečky.

Poznámka k receptu

Dort chutná nejlépe, když ho necháte 2 – 3 dny rozležet v chladničce. Před podáváním nechte dort alespoň 15 minut stát v pokojové teplotě a krájejte ho nožem namáčeným v horké vodě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...